Over het Huyz

Over ons

Graag stellen wij ons aan u voor: uw gastvrouw en gastheer bij het Wijn & Tapas Huyz zijn Karin en Jos. Wij willen graag onze passie delen met anderen.

Niet alleen een hapje eten of een drankje nuttigen, maar een totale beleving.

Wij willen dat onze gasten zich welkom en thuis voelen in ons Huyz.

We hebben onze droom eerst in “Bovendonk” te Hoeven mogen uitproberen. Hierdoor werden we alleen maar enthousiaster en na 1,5 jaar wilden we graag een volgende stap zetten op een unieke plek. Deze locatie hebben wij gevonden in de Bisschopsmolenstraat 24 Etten-Leur. Een mooi pand, met nog meer mogelijkheden zodat onze gasten zich thuis kunnen voelen.

Bent u benieuwd wat een tapa is en waar onze keuzes vandaan komen? Kom dan snel naar Wijn & Tapas Huyz, dan vertellen wij het u graag.

Wijn & Tapas Huyz, dat is beleven en puur genieten!

twee wijnglazen met wijn
Bisschopsmolenstraat

Geschiedenis Etten-Leur en Bisschopsmolenstraat 24

Etten en Leur kenden rond 1850 nog slechts enkele verharde wegen, namelijk de weg van Breda naar Roosendaal en de provinciale weg Etten-Oudenbosch. In 1862 was de Bisschopsmolenstraat nog een zandweg. Het was wel de weg van Etten naar Rijsbergen en Zundert. De economische structuur van Etten en Leur vertoonde in grote lijnen nog het traditionele patroon van een agrarische plattelandsgemeente.

Tegenover de ingang van het winkelcentrum in de Bisschopsmolenstraat staan drie huizen van hoge ouderdom naast elkaar. Het pand heeft een monumentale status en is in de eerste helft van de 19e eeuw gebouwd. Het rijtje woonhuizen laat de sociaal – economische ontwikkeling van Etten-Leur in de eerste helft van de negentiende eeuw zien. Ook architectuurhistorisch is dit pand belangrijk, want het is een voorbeeld van een rijtje dorpswoonhuizen en karakteristiek voor die bouwperiode.

Wij gaan een mooie nieuwe verbinding maken van Hoeven (waar wij wonen) naar de BISSCHOPSMOLENSTRAAT 24 Etten-Leur. Jos en Karin willen graag de bezoekers een warm welkom geven in het mooie karakteristieke WIJN & TAPAS HUYZ!